Ryggsäcken på ryggen, matlådan är med....

Ryggsäcken på ryggen, matlådan är med. Ändå känns det alltid lite som om jag har glömt något. Men eftersom jag vet att jag har mobil och id så får väl resten vara som en bonus. On the go!


De sista slantarna

Lucky och jag skrapade lite desperat ihop månadens sista pengar. Minskade och minskade tills automaten gav med sig och godkände beloppen. För dessa gick vi till ica och köpte bönor och vetegroddar? Gick vi till coop och köpte konserver och toapapper?

Fakk no!

In på italiensk restaurang. Fint ska det va, i stan ska vi bo!

Konsten att vara en god förebild

Fick detta kort från min mammas mobil...




Bildbevis på att jag gör mellanstadieskämtet på min egen guddotter. Lägre än glocalnet!

Där satt den!

Inte nog med att jag hade migrän helt i onödan hela dagen igår och känner mig näst intill bakfull idag, har fått "tack för din ansökan" som respons när jag väntade mig ett "Välkommen ombord! Du får glidarschema och dubbel lön"

Nu fick jag reda på att jag kan inte läsa flexkurser för jag kommer inte in på komvux!

Med detta vill jag bara säga att det är officiellt synd om mig. Presenter och fjäsk mottages tacksamt....



Lördagskul

Klockan är 22:44 på lördagskvällen och jag mailade just iväg ytterligare två jobbansökningar. Hoppas nu bara att mottagaren inte noterar tidpunkten på måndag och tror att jag sitter här och fyllemailar.. Att jag inte alls har läst några kurser utan bara hittade på några för stunden. Sedan tänker jag att då har ju ansökan åtminstone blivit läst.

Hmpf!

Efter en några trevliga timmar med Nettilein på stan kommer jag hem och öppnar förväntansfullt inboxen. Svaret på en av de tidigare ansökningarna hade hittat dit.

Nej. Vaddå nej?? Gått vidare med andra sökanden..

Tänker nu tjura framför tv en stund. Jeflar.


På gång

Loggade just in på mailen. Inget svar på de ansökningar jag mailade igår.
Hallå?? de har ju haft hela natten på sig! Skickade just väg två nya ansökningar.

Med hopp om att de ska återvända med önskat resultat gör jag mig redo för en vända på stan.

Slut på sommarlovet

Efter ytterligare en vända i Smålandet sitter jag nu i lägenheten och försöker få till lite vettiga jobbansökningar.
"Hallå där, köp blåbär. Hit med jobbet!" verkar av okänd anledning inte fungera...

Men nu är det slut på sommarlovet! Från och med nu är det ansökningar, cv-sajter, armhävningar och sit-ups som gäller.

Finally

Så äntligen börjar ångesten kicka in lite. Inte för att den är så himla rolig men för att det inte blir någonting gjort här annars. Det måste finnas någon form av gräns för hur obekymrad man kan vara över att glo på tv.

Jag har lyckats röjja lite i lägenheten och gjort en mental att-göra-lista.

Mycket ansträngande, jag måste nog ta en kaffepaus.

Skolk och samvete

De senaste två dagarna har jag skolkat från såväl dator som mobiltelefon. Istället har jag ägnat mig åt viktiga saker som tv-gloande och äta glass direkt ur paketet.

Frågan nu är om jag ska ha dåligt samvete för detta eller om jag ska ha dåligt samvete över att jag inte har dåligt samvete?

Javaskräp och batteritid.

Syrran och jag har offrat mängder av vår viktiga tid för att få fram ett fungerande script till bloggen. Detta rodde vi inte i land och har därför döpt om alla javascript till javaskräp.

Med denna motgång i bagaget sitter nu Lucky och jag på tåget och tänker lämna Smålandet för den här gången.
Tyvärr har vi inte plats med uttag och batteriet blinkar hotfullt mot mig...


Solong för nu!

Iväglurade

Idag lurade syrran iväg oss på äventyrsgolf. Jag tyckte det lät lite töntigt först men följde med ändå. Det hela gick över förväntan, trots att jag även efter jag hade fått reda på att hela stället var i kristen regi svor högt då det var något konstigt fel på min boll som ibland gjorde att den krävde fler slag än vad jag hade tänkt mig. Drivrutinerna för det vårdade vokabuläret måste nog ses över.



Tyvärr råkade Lucky vinna vilket gjorde honom odräglig i bilen hem...





Jag och lillan passade på att bekanta oss närmare med vattenhindret/bebisplasket




Ih!



Hellre myror i väggen än myror i brallan...



Rättelse

Det där med att det bara skulle vara arbete som pågick här i Smålandet, det var inte riktigt sant... Under dagen har det varit diverse trevligheter också.

Efter lite dektektivarbete har mamma lyckats spåra Selmis mjau. Selmis mjau bodde tidigare i Skåneland, men då min roomie flyttade till en mindre lägenhet gjorde vi upp att Selma skulle gå i pension och bli stallkatt. Detta föll inte ut som planerat. Efter bara några dygn i sitt nya bo drog hon. Mamma meddelade att det försvann mer kattmat än vad den kvarvarade katten kunde äta men någon Selmis mjau syntes inte till.

Nu verkar hon dock ha valt ett nytt hem. Utan andra jobbiga kattor att konkurera med. Syrran och jag gick dit för att kolla läget och lämna en påse kattmat till den nya värden. Selma spann förnöjt på sin nya kökstrapp.

Tyvärr blev det enda kortet där hon tittar upp suddigt.



Denna bild smsades till Lisa som kunde sluta oroa sig



Utöver återfunna katter firade även syrran och hennes man sin 4:e bröllopsdag.





Med utflykt till ett lantcafé...





...och bubbel till kvällsmaten!  Grattis!

 

 


Kampen fortsätter.

Uppgifterna på arbetslägr... familjesemstern tar aldrig slut. Nu är jag precis hemkommen från en vända på återvinningsgården. Sitter och luktar illa framför datorn medan jag väntar på att badrummet ska bli ledigt.


En gång om året.

En gång om året luras oskyldiga semesterfirare in i ett arbetskrävande uppdrag. Pojkvänner och makar blir indragna av bara farten. En av oss slänge fort in en dispensansökan som han grundade på någon form av allergi. Vi andra blev utrustade med diverse städmaterial och begav ut för att städa i stallet. Nog för att mina föräldrar äger en industridammsugare, men det är få saker som känns så motarbetade som att dammsuga i ett stall.

I varje fönsterglugg sitter dessutom dubbla fönster. Försedda med galler för att undvika mular mot glaset. Dessa fönstergluggar erbjuder plats för damm, spindelväv, flugor och allmän smuts som undertecknad förväntades avlägsna.

Arbetsinsatsen är nu utförd och det går att se genom stallfönstren igen. Hästarna verkar dock inte kunna vara mer ointresserade om vi så bad om det.









(vädret var fint)

Svidande kritik.

Det har kommit till min kännedom att jag skriver en tråkblogg som bara tjatar om vädret.

Detta tycker jag är grymt orättvist eftersom jag har skrivit om får och fuljeans också

Turnén fortsätter.

Hela familjen, inklusive hunden, packade in sig i bilen och körde till farmor. 



Farmor bjöd på kaffe, korsord och kaka.


Men också på arbete...



...och sommarväder.




Start me up

Vaknade efter en flugfri sovmorgon hos mina föräldrar. Därefter har min systerdotter hållit fullt tempo. Hennes mammighet verkar ha lagt sig något och moster duger igen. Och knappt har jag hunnit lägga fingrarna på tangentbordet förrens det blir dags att logga ut. Det kommer att bli intensiva dagar här...

Vad nu? Grillväder?

dsc02259 (MMS)

Vad nu? Grillväder?


Wohoo! Nu har vi fått in tips om att det s...

Wohoo! Nu har vi fått in tips om att det ska regna ännu mer längre in i smålandet. Dit ska det åkas!


Rymlingar

Under förmiddagen skrevs ett inlägg som verkar ha försvunnit. Lika bra det kan jag tycka. Det innehöll mest yffande om det dåliga vädret. Ni kan se det som att ni har blivit besparade.

Det blev ändå lite medvind tillslut. Regnandet gav med sig och efter vissa påtryckningar från vår sida verkade majoriteten av invånarna i jordgetingboet ha beslutat sig för att packa och lätta.

Några andra som också ville ta tillfället i akt att packa och lätta var fårskallarna. Trots sitt finfina bete tog de sig ut bland havren. När de blev upptäckta såg de oförskämt nöjda ut. Där var de mitt bland plantorna. Solade, viftade bort lite flugor med öronen och verkade inte nämnvärt bekymrade över att grödor inte har något behov av en fårflock som brattlar runt. Något förnärmade blev rymlingarna tillbakafösta till sin hage.

Efter bravaderna var aktiviteten begränsad...

 

Även det djärvaste skepp måste som sagt vila ibland...



RSS 2.0