Både och!

Efter tre timmars bussfärd norrut fixade jag och Lucky ihop ett lite tidigare THFM för att även hinna med att ta oss ut för en spelning ikväll.

Snooze

Försov mig idag. Jag vet att jag snoozade någon gång men jag måste nog ha upprepat den handlingen. När jag vaknade låg jag nämligen med mobilen i handen och tummen på snoozeknappen!
Hela dagen blir liksom lite konstig av att morgonen har blivit fel. För utom det helt uppenbara, att jag fick korta ner på antalet morgonrutiner och öka tempot till campus (jag lyckades trots allt smita in till föreläsningen precis innan den skulle börja),känns det som att kontrollen har uteblivit och vägrar att infinna sig igen.

Något som däremot har infunnit sig igen är sommarvärmen. Vi spenderade förmiddagsrasten ute i solen. Vid sådana tillfällen glömmer jag bort att jag i vissa miljöer bör censurera mig själv. Som idag när jag levererade min åsikt om tipsprommenad och brännboll vid peronalträffar och liknade.
"Det borde vara nackskott på det" konstaterade jag lungt och lutade mig tillbaka för att låta solen värma ansiktet.
Sedan kom jag på vad jag hade sagt och var jag befann mig och låtsades vara jätteintresserad av min kaffemugg resten av rasten.

IH!

Nu har skolan alltså dragit igång på allvar. Jobbigt, jag får hjärnkramp! En och en halv vecka, är det inte lov snart?

Present

Ytterligare en avi trillade in inför dörren idag. Jag blev förvånad för jag trodde det skulle ta lite längre tid för min bok att ta sig hit. På föreläsningarna tragglar vi ju oavbrutet om kortare ledtider som ett obligatorisk konkurrensmedel, jag trodde bara inte att det efterlevdes i verkligheten. När jag väl kom ner till postombudet visade det sig att det inte alls var något bokpaket som väntade utan ett grönt vadderat kuvert med min syster som avsändare. Jag blev så nyfiken att jag började öppna redan på vägen hem. Lovely från Lush!
Danke Schwester!

Söndag i Skåne

En lyckad utekväll för mig och Lisa. Coverbandslyssnande, dansgolv och snack på uteserveringen. Vi var modiga och beställde in "kvällens" utan att riktigt veta vad det innebar. Det visade sig vara någon form av spanskt bubbel. Sött men helt okej. Plus att vi kände oss lite extra viktiga med de fina glasen.

Idag ska jag alltså ta mig samman inför den kommande veckan. Plugga ifatt allt det där jag skulle ha pluggat in under veckan men inte kunde då jag inte hade någon bok samt göra en ordentlig planering för min hösttermin. Planerandet består väl till största del att avgöra var jag ska befinna mig geografiskt vilken helg. Någon av helgerna ska jag dessutom vara värdinna för ett kärt återseende av mina gymnasiebästisar. Jag pratade med en av dem härom dagen. Hon frågade lite försynt om jag hade tänkt på något datum ännu, vilket jag inte hade. "Tänk hjärna tänk" befallde jag men lönlöst
"-Ja, det är ju inte så att jag inte har någon framförhållning för den här hösten" ljög jag. "Till exempel har jag funderat på lite saker att skriva på min önskelista till julen."
Först när den sista meningen var ute ur munnen insåg jag att den antagligen inte skulle hjälpa mig speciellt mycket. (Även om den innehöll en mycket högre sanningshalt än den  första.)

Samtalet löpte vidare i en timme och jag fick massa intressanta förslag till blogginlägg. Men med tanke på att de skulle kunna få konsekvenser väljer jag att hålla inne med dem. Åtminstone för nu. Det är nämligen så att föra fram ett viktigt budskap på internet är ungefär lika effektivt som att sätta upp en lapp i köksfönstret. Men saker som mår bäst av att inte bli allt för public... de är helt annorlunda.

På väg ut

Lisa och jag tog våra pantflaskor och småmynt omvandlade dessa till en vinare och cider som är så brudig att vi inte kommer behöva raka benen på flera veckor! Nu är vi på väg mot att göra Skånelandet osäkert...

Kurslitteraturen anländer

Igår låg det en liten avi till min kursbok och väntade på mig innanför dörren. Jag lyckades till och med hinna ner och lösa ut paketet innan stängningsdags.Tyvärr hade någon lagt i en faktura som skulle betalas, det får helt klart vänta tills månadsskiftet.

I väntan på böcker

Efter ett kvalificerat tjurande över att jag inte kunde köpa den bok jag hade tänkt mig under berlinresan började jag leta efter den på nätet. Jag hade redan tidigare haft funderingar på att beställa den online, men det tog liksom emot. Jag kände att jag ville gå in i samma butik och få samma känsla. Det kanske låter lite löjligt men jag tycker någonstans att sådant spelar in. Glädjande nog fanns det några ex på amazon.de vilket kändes bra. Jag hade inte velat läsa den på engelska. Har hört talas om galna människor som skuttar mellan den svenska och de engelska Harry Potter-böckerna. Nej! säger jag. Det är fel! välj ett språk och läs på det serien igenom. Nu verkar det alltså som att jag kommer att få uppleva hela trilogin på tyska. Om den verkligen kommer hit med posten förståss... Det finns ingen anledning att slappna av ännu, mycket kan hända på vägen

En annan bok som gärna får anlända vilken dag som helst nu är kurslitteraturen. Det finns i och för sig både plus och minus med det. En fördel är att så länge jag inte har den kan jag inte plugga in mig i den och kan göra annat med gott samvete. Som att passa på att ta en öl i solen. Har hört rykten om att det fina vädret ska överge oss så öla i sol vad som ölas i sol kan!!

Ny termin, nya träningstag

Jag antar att jag borde komma igång med att träna lite. Ny termin, nya tag sådär lite hurtbulligt tänkte jag. Än så länge har dock hurtbullandet bestått av lite surfande på olika alternativ.

  1. Träningscenter ala Friskis eller Nautilus. Lätttillgängligt. erbjuder flera typer av pass. Men lite tråkigt och jag hade ett sådant kort förra året. En förändring kan vara på sin plats.

  2. Kampsport. Helt klart lockande. Men kräver att man hittar rätt sort rätt klubb och detta helst innan terminen är slut. Ett annat problem är att jag måste anpassa mig till fasta träningstider.

  3. Någon form av dans. Nja, det låter roligt i teorin men jag skulle antagligen känna mig väldigt klumpig och obekväm. Detta skulle i och för sig kunna vändas till ett argument för. Lite möt din rädsla + att det skulle vara väldigt bra för ödmjukheten. Problemet med fasta träningstider blir det samma som med kampsport.

  4. Yoga. Jag gillar yoga! Tyvärr har jag märkt att det kan vara lite besvärligt om man inte går på en yogaklass på ett center eller gym. Höga priser, osmidiga tider och bara nya deltagare vid terminstarten annars får man inte vara med

  5. Något som inkluderar vapen? Då måste jag ju införskaffa dessa och jag är ganska snål av mig.
Helst vill jag ju träna något av detta ihop med Lisa. Kanske helt fräckt bara skulle lägga över beslutsbördan på henne? Hoppas hon inte läser det här inlägget bara.

Csn...

Idag har jag återigen krånglat med csn.

Ni förstår, att innan jag började plugga tyckte jag att alla studenter var så gnälliga. Jag tyckte att de kunde vara lite tacksamma över att csn fanns överhuvudtaget och att de borde ha lite förståelse för att det då och då smyger in lite fel ibland. Sååå hemskt kunde det väl ändå inte vara?

Sedan jag skickade in min första ansökan har det blivit fel med datum, antal poäng, typ av utbildning, alles. Ärendena har hanterats ineffektivt och motvilligt. En termin blev jag återbetalningsskyldig för att jag inte hade studerat heltid. Det stämde faktiskt, jag hade läst mer än heltid den terminen. Detta tog ett halvår att reda ut, jag fick göra två olika typer av överklagan och var dessutom tvungen att ligga ute med dessa pengar för att inte behöva hamna hos kronfogden. När jag väl fick igenom det hela fick jag inte en ursäkt utan ett surt samtal.

"-Jaha, de verkar tydligen ge dig rätt. Ska vi göra en utbetalning?"

Vad svarar man på det? "Nej, behåll pengarna ni. Jag drev det här ärendet för mitt höga nöjes skull"

Med lite tur får jag studiemedel lagom till julklappshandeln!

Vad menas?

Jag var på en konstig uppslutning igår. Det handlade tydligen om någon slags studenter som skulle läsa kurslitteratur, göra inlämningsuppgifter och skriva tenta. Förstår inte riktig vad det skulle ha med mig att göra. Flera timmar var jag inlåst där och antar att jag förväntades lyssna.

När jag väl lyckades ta mig därifrån blev det trots allt lite bättre.  Lisa och jag styrde upp kvällen med film, indisk mat och godis.

Boka biljett

Det var nu inte bara packandet jag hade väntat med utan även att boka biljett Jag hade liksom hoppats att jag skulle komma över en såndär tokbillig sista-minuten. Tji fick jag kan man säga.. Istället får jag nöja mig med att åka med kvällens sista buss till fullpris. Hade hoppats komma fram lite tidigare så att jag och L hade kunnat ta ikapp all tid vi har varit ifrån varandra den här sommaren men jag antar att det kan lugna sig ett dygn.

Packar!

Ikväll ska det alltså bära av till skånelandet, Lisa, katterna och skolan. Jag har väntat in i det sista med att packa och det går ganska långsamt måste jag säga.

Nu lämnar jag alltså den här sommaren bakom mig. När jag gick av mitt pass klockan sju i morse gick mina arbetsskor sönder. Jag tar det som ett tecken. Sommarens sista arbetspass.

Behöver vila

Kom hem från jobbet för en stund sedan och har påbörjat nedräkningen för att åka dit igen. Trots att har blängt så argt jag kan på kylskåpet så finns det bara en möglig matlåda eller ett paket sojagrädde till kvällsmat.

På söndag blir det att åka ner till skånelandet och jag har inte ens börjat tänka på packningen ännu. Nu när jag tänker på det så inser jag att jag inte ens har koll på var jag har mina lägenhetsnycklar. De kanske dyker upp av sig själva om jag inte bryr mig om dem?

Suck

Vad har hänt med min energi? Den har rymt verkar det som. Jag hoppas den infinner sig imorgon för så här kan jag INTE ha det.

Tillbaka

Tillbaka till en fast intenetuppkoppling!

Hier und Hertzlich

Bloggandet har de senaste dagarna inte legat pa den fabulösa toppniva som jag hade tänkt mig. Mobilbloggandet har överaskande nog totalvägrat.... Var inte oroliga, jag har mest varit pa det ställe som tjuvhaller pa min löneavi, vilket brukar resultera i mindre spännande inlägg.

Det som däremot är av vikt att nämna är att Lucky och jag tröttnade pa var totala glamourbrist och smet till Berlin. Vi har gjort lite undersökande av stadens secondhandutbud och ätit pa en av vara favoritrestauranger. (blev igenkända, men jag skyller pa svansen) Ett efterlängtat besök gjordes även i stadens nördbokhandel. Tyvärr var den bok jag siktat in mig pa nicht mehr lieferbar. Bah, jag ville ända inte ha...

Nu väntar östra Europas bästa cocktailcafe pa oss... auf wiedertjafs!

RSS 2.0