Its a family affair...

Tillbaka i mitt eget bo efter turnén i Smålandet. Dagen inleddes en runda till stallet. På landet är det nämligen alltid obligatoriskt djurfix innan det går att röra på sig.

Därefter ner till Farmor som hade önskat sig lite vedhjälp. Till min stora lycka var den färdigkluven och klar. Det är nämligen viss skillnad på att stapla några medgörliga vedbitar och att börja med att ge sig ut och leta efter träd..


Med ved under tak begav mamma och jag oss vidare till mormor och morfar och fixade lite allmänt fix. Bland annat kommer inom kort en bil att stå i mitt namn. Bilen kommer då att ha jobbat sig igenom tre generationer på rekordtid.

Genom mörkret färdades bilen och jag sedan hemåt. Nu ska jag bara fixa ett jobb så har jag råd att tanka också...

I haz auto!

dsc02411 (MMS)

I haz auto!


Dagshoroskop och kvällsmat.

Efter morgonens bravader kändes det lite bakvänt när jag surfade in på dagens horoskop.

"Dagshoroskop - onsdag 29 september

Detta är en dag som du kan nalkas med ett upphöjt lugn utan att du alls behöver stressa."
 

Till horoskopets försvar får jag ändå säga att bortsett från paniken till hållplatsen har resten av dagen har varit ganska stressfri.

Allmänt fixande bland hästar, katter och hundar kändes som ett välkommet avbrott gentemot jobbannonser, ansökningar och intervjuer.




Denna bild togs när hunden kom på att vi fixade med kvällsmat utan henne. Hon är alltså inte så djupt deprimerad som hon försöker påskina.    ->



Mitt undermedvetna self verkar tro att det...

Mitt undermedvetna self verkar tro att det är farligt göra saker i tid. Jag inledde morgonen med att somna om efter klockan, gå upp och lalla runt för att inse att jag hade hysteriskt bråttom. Med minimal packning kom jag till hållplatsen med en hel sekund till godo. Nu bär det av mot Smålandet!


Nyyogad

Är hemkommen efter ytterligare ett tillfälle på den nya yogakursen. Jag hade gått och smyghoppats att jag magiskt skulle ha blivit förvandlad till en superhjältinna sen sist, men upptäckte att jag var ungefär lika stel och osmidig som vanligt. Tusan!

En ny meditationsövning introducerades denna gång. När jag väl hade kommit över det uppenbara; att jag har betalat pengar för att sitta på en filt och glo, fattade jag tycke för nya övningen och kommer nog att tjuvträna på den inför nästa gång.



Nymediterade och klara. Lika mosiga som vi ser ut. Här hålls inte tillbaka!

Trött som ett ålderdomshem

Men ååååh, vad jag är trött! Trots att jag skolkade från det tänkta kvällsbloggandet och kröp i säng blev det nästan ingen sömn. När jag väl hade somnat ringde Luckys väckarklocka vid fyra så han skulle hinna med morgontåget.

Han framstod som ungefär lika intresserad av att gå upp som att få böldpest, men med gemensamma ansträngningar fick vi ut honom genom dörren och på väg mot hållplatsen.Trots att detta gav mig ett gyllene tillfälle för omsomning var vakenheten ett faktum.

Trevligare än dagens trötthet var gårdagens planeringskväll inför helgaktiviteterna.

Kvällen inleddes med en muta:



och avslutades med en annan:

Som om inte present och Baileys hade räckt bjöds det även på god mat!

För mig är det lite av ett mysterium att jag fortfarande har vänner eftersom jag beter mig som en bortskämd skitunge. Inte nog med att jag åt mest mat och drack mest bailey, jag pekade även på resterna och sa: "Titta, matlåda." Och som resultat av detta fick med mig en matlåda hem!

Detta fick mig osökt att tänka på en visa från barndomen:

"Jag går till mina vänner, de säger inte nej
För om jag rätt dem känner, så delar de med mig.
De bjuder mig på middag då ropar jag "Hurra!"
För jag vill gärna äta, spela och vara gla'. "

Jakten fortsätter

Lite motig start på den här veckan för min del. Jag fick svar från de intervjuer som jag varit på förra veckan. Tyvärr inte de svar jag ville ha...



I båda fallen hade jobbet gått till en sökande med mer erfarenhet. Eftersom det här är mitt första jobb efter utbildningen så är just erfarenhetsbiten lite besvärlig för mig att jobba upp inför nästa intervju.

Dock kändes det lite bra för mitt ego att höra att båda personerna tyckte att jag hade gjort en bra intervju. Jag avslöjar inget, men det kan ha förekommit ett visst ältande och överanalyserande från min sida.

Jakten fortsätter alltså...

Söndagskväll

Så blev det söndagskväll igen. Med papper och penna och dator läggs planen upp för den kommande veckan. Fix ska fixas, planer ska spikas, yoga ska yogas och frågor ska få svar.

Som en del i min personliga utveckling har jag även lagt till några nya bloggar på min lista. En vardagsblogg, en fotoblogg, en åsiktsblogg, en designblogg och en storblogg. Följande vecka kommer ni att vara under lupp!


Men nu:


...från köket                               
och:


...från fyndlådan på coop

Men jobba med mig kod!

Jag har nu suttit och krånglat med en motvillig kod.

Utan resultat har jag lagt in en smärre c-uppsats i kodmallen. Jag uppdaterar och blänger på skärmen. Kodmallen blänger trotsigt tillbaka.

"Lyyyd!" befaller jag. Ingenting händer.

Efter att ha trixat, googlat, hotat och blängt argt känner jag mig motarbetad och missnöjd. Koden får vila ett tag. Ligga och gro lite kan man säga.

Lördagslekis

Lucky Love är på möhippa den här helgen. Då och då har han försökt påannonsera det hela som en svensexa vilket jag kontrar med att titta oförstående på honom och säga: "Va? vaddå? Möhippan menar du?" Det blir helt enkelt roligare så.

Själv har fördrivit dagen på Annafinests lördagslekis. Hon bedriver seriösa projekt. Som att inreda i garderoberna. Och jag hjälper till!



Eller...ja, jag fyller nog egentligen mer funktionen av en katt. Jag vilar i hennes soffa, leker med hennes garnnystan och kommer med hjälpsamma kommentarer.



Woho!

Det är lördag förmiddag.  Lucky är ute och leker så jag har stulit hans brallor! Han borde veta bättre än att lämna dem obevakade i lägenheten...

Ih!

Kompis är på väg hit och grytet är som vanligt ostädat!



Men lite panikstädning i sista minuten har ju fungerat förr..

I väntan på den perfekta headern

Jag hade tänkt mig att jag skulle göra en perfekt super-kick-ass-header och slänga upp. Men eftersom detta ännu inte har hänt så kan jag ju alltid lägga upp en så-länge-header.

Lönehelg

Jag inser att det skrivs vitt och brett om lönehelg på nätet denna dag. Naturligtvis vill jag ju inte vara sämre...


...även om det kan hända att det är lite andra proportioner som gäller för min del.

Shoppingmoster

Min guddotters ettårsdag närmar sig så jag har shoppat lite födelsedagskläder till henne. Känns relativt riskfritt att lägga upp dem här eftersom hon bloggsurfar ganska lite.



I förebyggande syfte handlade jag något litet till Lucky också så att han ska hålla sig lugn fram till sin födelsedag


To go

Jag har redan börjat ladda inför nästa yogapass. Till min hjälp hittade jag dessa i bokhyllan



De är införskaffade i Manchester för flera år sedan och inte så flitigt använda. Inne i butiken tog det mig en stund att förstå vad det stod på förpackningen. Kundalini yoga och hatha yoga kände jag till men vad innebar yoga togo? Då är jag ändå en person som gillar "to go"-saker i allmänhet.

Läs om läs rätt!

Zombisar och brillor

Jag rymde från lägenheten och mötte upp Lucky Love vid Filmstaden.


Inte nog med att vi hade biljetter, det delades ut tuffa brillor också!



Mr. and Mrs Brilla:


Någonstans härefter fick jag sluta fippla med mobilen och hålla mig lugn. Tyvärr satt det inte någon högljudd förståsigpåare som kommenterade filmen åt oss i närheten, men eftersom vi sett tidigare filmer klarade vi oss ändå hyfsat.

Efter Yoga

Var igår på det första tillfället av nya yogakursen. Denna var mer meditativt inriktad än den kurs jag gick i somras och hade färre deltagare. Det hade varit ett utmärkt tillfälle att komplettera den tidigare kursen om det inte vore för att det verkar som om den på något sätt nu har blivit glömd och förlåten. Back to "smidig som ett kassaskåp" igen.
(Dock har jag hemliga förhoppningar om att smidigheten ska komma relativt fort eftersom det inte var så länge sen förra gången)

Och nu; tillbaka till mitt liv som består av:


...eller var det möjligen:




Inför Yoga

Nog hade jag kunnat behöva ett par solglasögon idag. Det gråtråkiga duggandet byttes ut mot strålande sol. (och vind) Det känns skönt att ha klarat av två intervjuer på samma dag. Lite som att riva av ett plåster. Båda jobben var jobb jag vill ha, så nu är det bara att vakta telefonen tills det ringer. Tyvärr skulle tydligen även andra människor intervjuas.

Snart är det dags att ge sig av igen. Nancy har nämligen letat upp en yogakurs inför hösten som vi har anmält oss till. På ett nytt ställe för mig. Denna gång ska jag minsann se till att vara förberedd! På förra stället lyckades jag kläcka ur mig så o-yogiga saker.

Som tex: "Så vad säger ni, en öl på detta eller?" eller när jag kom in med en kaffe to go i näven. Lite desperat försökte jag låtsas att det var grönt te i min lilla pappersmugg men tror inte att det var någon som gick på det.

Solglasögon vi glömt

Var inne på en kompis bilddagbok och letade egentligen efter minnen från ett helt annat tillfälle.



Men så hittade jag denna! Jag hade helt glömt bort att jag en gång i tiden ägde dessa brillor. Well, jag kommer nog inte behöva dem idag iallafall..

Kväll

Hemma igen efter regn och rusk. Men också återseende av vänner och har numera åter en Lucky Love i vardagsrummet. In i duschen för att värma mig och för att framstå som någorlunda renlig imorgon.




Måndag

Vad hände med denna dag? Jag har fortfarande en känsla av att jag precis har gått upp trots att det var flera timmar sedan. Och trots att det är måndag har jag mysbrallor och tycker att veckan börjar först imorgon.

Imorgon kommer det att bli två stycken intervjuer. Igen, jag vet. Men båda dessa är som varsitt steg två till de intervjuer jag gick på under förra veckan.





Nu däremot är det dags att leta upp regnkläderna. Ska in och kolla upp lite eftervals-hallabado och möta upp Lucky Love. Ja, förutsatt att han inte får syn på det svenska vädret, hoppar tillbaka in i planet och smäller igen dörren.

Dagen efter.

Jaha... då var den här. Dagen efter valet. Vissa justeringar kan komma då de sista poströster ska räknas, men resultatet står i princip färdigt. Överallt sias det om vad som komma skall men jag tycker det känns svårt att hitta de där orden av insikt och av kämparglöd. Sett från fönstret ser dagen än så länge ganska vanlig och grådassig ut.

Samtidigt består bloggvärlden av nagellack och "mysiga höst" som om ingenting har hänt. Något har faktiskt hänt, men det är inte det enda som händer.

"Alla är så dumma mot vi!" sa min syster när hon blev lämnad till barnvakt. Det var gulligt eftersom hon på den tiden var ett litet barn. (Numera är hon vuxen och har koll på skillnaden mellan vi och oss) I vuxen ålder kan vi inte längre bli förvånade över att alla är dumma. Dags att lägga mening bakom alla de val vi gör vardagen.



Det säkra före det osäkra

Så där! Nu har jag satt upp en liten påminnelse på badrumsväggen i händelse av att mitt morgontrötta self skulle glömma av sig



Dagen V

Min mamma sa en gång att det skulle vara fest på valdagen. Lite högtidligt att lägga sina valsedlar i urnan. Det känns ju nu lite som att jag har fuskat genom min förtidsröst.

Eftersom jag då valde att förtidsrösta i år har jag skärmat av mig lite från allt val-hallabado det sista. På bussen har jag valt att trycka in musik i öronen så fort jag har hört att mina medresenärer drar upp politiska diskussioner. Inte för att jag är ointresserad av politik utan för att det kan uppkomma så hysteriskt korkade resonemang. Det verkar även finnas en direkt relation mellan att vara oinsatt och att bröla ut detta på bussen

Mediacirkus, skandaler och politikerförakt har duggat tätt en vecka som denna. Men jag förstår inte hur det skulle vara en anledning att inte rösta? Även om rösten inte känns perfekt blir den en motvikt mot de partier som känns ännu sämre. Ett sätt att ställa sig bakom det man skäms minst för.



Så ta röstkortet i ena handen, legitimation i den andra och....ta PÅ dig din truckerkeps. Här ska röstas!

På väg till födelsedagsfest.

Att plantera ut sticklingar är en mycket bra födelsedagspresent



  • Det är ekonomiskt
  • Det är ekologiskt
  • Om mottagaren inte gillar presenten är det bara att skylla på att han/hon glömde vattna..


Pimp my blomkruka!

The meaning of friendship...


Anna och jag har bara känt varandra i ett drygt år. Sedan dess har vi hunnit med pyssel, utekvällar, ikeabesök och en resa till Berlin. Vi hade en så pass kort startsträcka att vi då och då blir förvånade över att det finns massor av bakgrund som vi egentligen inte känner till om varandra.

Nu har vi tagit denna vänskap till nästa nivå. Vi är nu inte bara kompisar... Vi är nyckelkompisar



Svikaren...

Egentligen hade jag planerat att åka och se en kompis spelning idag. Men det är regnigt och kallt och jag känner mig gnällig och trött. 

"Jag trivs bättre häääär. Där jag kan ha det lugnt och skönt....och lukta på smutstvätten"

Gäster och drinkar

Då var en intervju till avklarad. Många intervjubollar i luften som antagligen kommer att börja landa nästa vecka.

Det hela tog dock lite längre tid än beräknat. Jag hade hoppats att jag skulle hinna hem och avsluta den städning jag påbörjat på förmiddagen och hinna handla, fixa iordning och se avslappnad och välkomnande ut när gästerna skulle komma.

Så blev det inte. Jag kom hem ungefär två minuter före gästerna. De fick blanda sina drinkar själva och hoppa jämfota över den framdragna dammsugaren medan jag knycklade i mig en mikropizza eftersom jag inte hunnit äta något.

Gästerna var dock inte gnälliga. Vi diskuterade familjeliv och studier, maskerader och outfits och hur ligger det egentligen till med alla extraregler runt csn?

Dessutom; hur skulle det inte kunna bli trevligt när vi hade tillgång till både alkohol och socker?





Än är inte veckan slut

Jag har ju faktiskt även annat att fixa än att gnälla om vem som drar på weekend och inte.

  1. Det ska hinnas med en intervju till i eftermiddag. Så det är bäst för mig att jag har ordning på mina grejjer.

  2. Ikväll blir det finfrämmat. Innan dess måste jag får grytet att se bebott ut.

  3. Eh, ja... det var väl egentligen alles.

Warszawis avis...

Vinkade av Lucky Love för en liten stund sedan. Den lilla grisen ska nämligen åka till Warszawa över helgen! Det är ingen ide att försöka dölja att jag är avundsjuk.

Redan i somras hade jag siktet inställt på den polska huvudstaden som efter upprepade invasioner fortfarande finns kvar. (ja, alltså..fördelat på en längre tid menar jag) Staden som drabbades så hårt under andra världskriget. Staden som har både burit benämningen "östra Europas Paris" och "Europas tråkigaste stad"

Jag hade planer på mitt runtstrosande.



Jag skulle se teatr Vielki...                    ...strosa i parken..


...och kolla in gamla stan

Gamla stan som tagit sig in på Unescos världsarvslista



Det blev dock inget med detta eftersom vi fick ge vika för biluthyrningsfirmans regler. Så nu härom veckan kläcker Lucky ur sig:

"-Ja, och förresten ska jag en helg till Warszawa... Sa jag det?"

Bara sådär!!

Yepp.. have fun darlin...

Food

Lucky kommer hem med fjäskmat!


Nu är det torsdagsmyys...

Ödmjukhetsträning

Var inne hos ett av bemanningsföretagen idag. De ville att jag skulle göra ett av deras test för att se mina office-skills.

Inga problem tänkte jag. Lite word och lite excel. Hur svårt kan det vara? Jag fick med mig en liten kaffemugg (yäy, gratis kaffe!) och blev hänvisad till ett litet bås. Testet bestod av en simulerad version av programmet med frågor som skulle besvaras genom att utföra åtgärden.

Ganska snart upptäcker jag att jag nog inte har lagt så stor vikt vid hur jag använder programmen, utan mer använder metoden "klicka runt". Denna metod går inte att använda under testet eftersom att klicka räknas som ett försök och blir som ett felaktigt svar. Efter 24 frågor per program kollar jag igenom resultatet.  14 poäng vardera! Detta ska ses mot bakgrunden att jag förväntade mig ett resultat på typ 22-23...


Kanske detta är ett alternativ för mig?

Le ragg

Efter en natt av ihärdigt regnande och blåsande kände jag att det var legalt att inleda morgongen i denna låda. Nämligen raggislådan! Upptäckte att några av dem behöver lagas lite, men de flesta verkar har överlevt sommardavlan fint



Dock kan inte en raggismorgon vara för evigt. På med kunna-visa-sig-utomhus-kläder och iväg!

One down, one to go!

Man kan säga att jag har levlat i rekryteringsprocessen och kommit till nästa steg. Det är inte detsamma som att vara i land men jag tyckte ändå att jag hade gjort mig förtjänt av lite belöningsshopping. Belöningsshopping budgetstyle, men dock.



En Betty Boop-väska. Som hittat! 19 kr är helt klart inom budgetramen...

Den 15:e

Nu är det redan halvtid för den här månaden. Feber, födelsedagsfirande och anställningsintervjuer har hunnits med.

Idag är det dags för en intervju till. Insåg igår att jag hade skrivit olika datum för intervjun på olika ställen! Thank God för bekräftelsemail!


Voulez vous crochet avec moi ce soir?

Trogna läsare av bloggen känner till ett tidigare inlägg där mina skills beträffande virkning efter vissa överdrifter uppdagades. Efter denna händelse har jag inte vågat ge mig i kast med denna lömska konst då den uppenbarligen är svårare än vad den utger sig för. Falsk marknadsföring har jag bestämt för mig inte ska uppmuntras.


Nå, såhär drygt ett år senare kände jag att det var dags att installera en dos av "kom över det". Efter en generös support av virknål, garn och instruktioner har jag nu lyckats virka en liten svart gnorf. Och faktum är att den faktiskt påminner om mönstret! Så länge jag inte blir konfronterad kommer jag hädanefter anse mig själv som expert.

Dags för min favoritdryck






Blev det kväll nu igen?

Trots att det bara är måndag (det finns tydligen någon föreställning om vilka dagar i veckan som olika aktiviteter ska förekomma) plockade vi fram våra alteregon Herr och Fru Mysbralla. Vi beställde pizza på hemkörning och satte oss i soffan. Jag försökte att vi skulle se "biggest loser" som kompensation men Lucky tyckte att det var opassande.

"-Ingen fara" svarade jag "Från och med imorgon blir det sit ups och armhävningar"

Vecka 37 - its on!

Jakten på jobb fortsätter. Fick reda på att det blev nej från intervjun förra veckan.  Kändes fair enuff då arbetsuppgifterna inte riktigt var min nisch och den som fick jobbet hade erfarenhet av just dessa.

Var på en ny intervju idag och ska på en till nästa vecka. Så nu är det oliiidligt spännande som Peter Harryson uttryckte det hela. (jag brukar inte glo på "så ska det låta", men det har hänt)

Jag tog även ett kort på mig själv som jag tänkte att jag skulle lägga upp, men det blev så fult så jag gav mig in i arkivet så istället:



Lisa och jag på café i Kerala. Att beställa frulle är allvarliga saker. Därav de fundersamma ansiktsuttrycken.





I skiftet mellan vecka 36 och 37

Efter ytterligare en tuff match mot Särimner börjar det bli allt mer söndagskväll i den här lägenheten.

Nästa vecka kommer innebära beslut som måste fattas, frågor som kommer att få svar och stuff som måste uträttas.
Men också yoga, en fest och en valvaka.

Spänningen stiger!

Födelsedagsfirandet duggar tätt

E och hans tuffa sambo S var rationella och slog ihop firandet av båda sina födelsedagar. Temat för kalaset var skurkar och banditer. Ett tema som var lätt att följa även om man som undertecknad kämpar med budgeten. Mössa från buttricks och kläder från den befintliga garderoben.




Den nyinköpta fångmössan var lite svårburen men efter några hårnålar lyckades jag ändå övertala den att sitta kvar





Lucky Love plockade fram sina skills och fixade och sydde sig en mask.





Ett kort på födelsedagsbarnet himself. Tyvärr visade sig partymörkret vara en lite för stor utmaning för mobilen. Men är man för lat för att ta med sig riktig kamera så är man.

Plötsligt händer det!

För första gången i mitt liv har jag inte bara enuff med strumpor. Jag har till och med en liten buffert!


Vänligen uppför sig!

Gårdagskvällen bestod av födelsedagsfirande. En kompis fyllde hela 30 år! Shit, hur gammal får man vara på allmän plats egentligen?

Som vanligt gjorde jag och Lucky naturligtvis bort oss... Eftersom det passerade runt en meny och folk gick bort och gjorde beställningar i baren, gjorde vi så klart detsamma. Skillnaden var bara att övriga gick för att beställa något att dricka medan vi väntade på resten av sällskapet... Så här i efterhand tycker jag att vi kunde ha funnit oss lite snabbare och hävdat att beställa mat före alla andra var en del av underhållningen som vi hade planerat. Ska memorera detta till nästa gång.

Som om inte detta var nog verkade ett oknytt ha tagit sig in i kameran. Bilderna blev suddiga och oseriösa! Nedan visas kvällens bästa bild. Vilket tyvärr säger en del om övriga bilder...




Det kan även tilläggas att dessa killar hade fått uppmaning om att skärpa till sig framför kameran

Intervjuer, tanter och rösträtt

Ojoj..

Var på jobbintervju idag och ska på en annan på måndag. Det kan bli så att jag blir erbjuden två jobb... och det kan vara så att det blir nej från båda. Känns besvärande att jag inte har riktigt kontrollen över detta.

Det jag däremot har kontroll över är min egen rösträtt. Det var full rulle vid montern för förtidsröster.  En tant före mig kön viftade nöjt med med sitt valkuvert. "Det här blir bra!" konstaterade hon glatt när hon stoppade ner sin röst i lådan. Jag blev nyfiken på vilket parti som hade glatt henne så? Själv känner jag att jag har blivit en såndär tråkig människa känner efter vad som känns minst dåligt istället för bäst att rösta på.
Kan det vara så enkelt att "Tanter have more fun"?

 


Roomieliv vs Samboliv

När skolan slutade sista veckan i maj avslutade jag även mitt roomieliv och återgick till sambolivet. Båda dessa har naturligtvis flera för- och nackdelar. I mitt fall flest fördelar eftersom jag valde bra roomie och bra sambo. Puh, hade varit jobbigt att behöva flytta från ett dumbass till ett annat.

(Och nu när jag sitter och skriver kunde jag inte motstå frestelsen att googla "dumbass". Fick upp detta:

1. Dumbass
Someone who looks up the word "dumbass" in a dictionary.
If you don't know what a dumbass is you're really a fucking dumbass

Haha, där fick ju jag så jag teg!!)

Nåväl, det var inte "dumbass" eller googla det här inlägget skulle handla om. Utan något annat som roomielivet förde med sig.

Av okänd anledning är nämligen mobilkameran från denna tid fyllt med sådant här:













Särimnerdiskbänken

Tänkte göra det officiellt. Ja, att diskbänken inte går under benämningen diskbänken utan helt enkelt heter Särimner i denna lägenhet alltså.

Att hosta på bussen

Tog mig i kragen för att åka in och möta upp Kicki igår. Har knappt lämnat lägenheten sen jag blev sjuk så jag antar att det var vad som kallas "bra att komma ut"

Förmodligen smittar jag inte längre, men det kan ju inte alla människor på bussen veta när de hör mig hosta och rossla. När jag kom på detta blev jag lite nöjd och hostade några extra host. Mohahaha!

Förkylning och vampyrer

Det går nog aldrig över. Jag börjar inse det nu. Kommer att vara liiite förkyld för alltid. Lite seg, lite trög och hosta lite.

På plussidan av det hela är att det blir mer okej än vanligt att glo på serier. Lucky Love och jag har nu äntligen tagit tag i det här med true blood på allvar. Tidigare har vi sett lite avsnitt hitan och ditan och så kan vi inte ha det.  Lucky kom därför hem jättenöjd på gränsen till självgod med en säsong i varje hand.

Den första säsongen och några avsnitt in på andra är nu avklarade och jag måste erkänna att jag skäms över hur tilltalad jag är av de svenska fraserna som är instoppade lite varstans. Det känns lite som att vara del av en hemlig klubb. Jag är med och förstår något som andra människor inte förstår. Naturligtvis är jag medveten om att svenska språket inte är någon hemlighet, men det skulle kunna vara.

Allvarligt sjuk!

Vaknade lite besviken idag. Har "febrat" några dagar, men när jag gick och la mig igår hade en bestämd känsla av att febern nog skulle vara borta när jag vaknar. Så var det naturligtvis inte. Febern är kvar och jag känner mig ofräsch och ful. Det finns naturligtvis ändå fördelar med att vara sjuk.

tex..

eftersom jag är täppt i näsan så märker jag inte om jag luktar illa.  och eh, ja det var väl typ det.

RSS 2.0