Le bio.

Jag har varit på bio. Ojäh!

 

 

Med tanke på hur pass bra jag tycker om att gå på gör jag det förvånansvärt sällan. Jag tillhör den kategorin som alltid vill ha biopopcorn. Och helst 3Dglasögon. Problemet är bara att de framstår fåniga om det inte 3D-film

 

Hur som helst blev det Sucker Punch. En film som har fått blandad kritik. Vilket jag tycker stämmer in ganska bra, då jag känner mig lite kluven efteråt. Jag hade tänkt mig att skriva en form av recension här, men...

 


Till attack

Jag tänkte att jag återigen skulle ta tag och föra krig mot lägenheten. Några av mina fiender är namngivna. För att avväpna dem lite.

Komposten som numera heter Johnny efter Johnny Rotten, insamlingen går under kodnamn "tonåring på festival" eftersom den är för full och naturligtvis diskbänksbördan som återuppstår gång på gång trots upprepade mordförsök; Särimner.

Detta hjälper bara tyvärr bara till en viss gräns, sedan måste åtgärder vidtas.

Jag började gå till attack så smått med dammsugaren. Inser efter ett tag att jag har kombinerat dammsugningen med diverse fuldans och att detta bevittnas av grannen som sitter och latar sig och fnissar på sin balkong.... Känns lite jobbigt faktiskt. Överväger att flytta.

Trösta mig!

Tillbaka från påsklov till stad, jobb och kvällskurs.

Var och skrev mitt fjärde kapitelprov ikväll.  Det sämsta provet hittills för min del. En starkt bidragande osrsak till detta var att jag inte lyckades svara på alla frågor. Jeflar! Nu tröstar jag mig med överblivet påskgodis och hoppas att jag ändå ska ha råkat snubbla över godkäntgränsen.

Det är inte som ni tror. Det var jesus som...

Det är inte som ni tror. Det var jesus som dog under påsken, själv har jag bara åkt till Smålandet.


ägg


Möttes av detta ägg när jag kom till min arbetsplats imorse.


Påskharen vet alltså var jag jobbar, bäst att hålla sig i skinnet!

yff


Har påbörjat det här inlägget några gånger nu, men allt låter så gnälligt att jag inte kommer mig för att publicera.

Det kan omöjligt vara synd om mig?

Röda faran under lupp

Hade nojjat upp mig lite inför besiktningen



Helt i onödan visade det sig. Röda faran klarade allt som skulle klaras.

Ytterligare ett av mina proudest moments

Fick tillbaka mitt senaste kapitelprov på kvällskursen. Lättnaden över att ha klarat provet höll i sig i två sekunder, sen började istället jag tjura över de poäng som jag missat.

Inser att jag på en fråga med fyra delmoment helt fräckt hoppat över de två i mitten! Vaddå poäng rakt ut genom fönstret?

Yäy!



Satt och kollade igenom lite kort som jag som jag tagit med mobilen. Denna bild är ungefär två år gammal. Jag har alltså köpt en donut, ätit lite på den och sedan lagt ner den för att ta kort på den? Jag är medveten om att det är lite simpsonvarning på det hela, men jag gillar verkligen donuts!

Jag hoppas innerligt att tanken räknas.

Tur att det har regnat en del idag. Så att man känner sig hemma. Hela dagen igår var det soligt och vår i luften vilket är ovanligt här i Mordor.

Det som däremot verkar vanligt är smidandet av planer. Planer om hyacinter som ligger och laddar för att planteras till hösten eller planer om storslagna inredningsprojekt, eller att vara klar med julhandeln redan i maj eller att nån gång gå ut med insamlingen.

Jag hoppas innerligt att tanken räknas.

Och det är så här det kommer att bli:

En gång i tiden hade vi bensin - en enastående energikälla. Vad gjorde vi med den?

"-Men morfar... menar du att ni gjorde slut på alltihop genom att åka runt, runt i bilar, skicka pannkakor från England på tradare till Piteå och färska hallon i Januari på lastbåtar från Sydafrika?"

"-Ja, va fan..."

Berglins. Jag tvivlar inte.

Sommardäck och katt

Woho! Äntligen sommardäck. Röda faran kommer nu att minimera sin bränsleförbrukning och sväva fram på enbart luft och kärlek efter detta.

 

Eftersom Lucky fick utstå en del ret från sin föräldrar efter förra däckbytet, deltog han aktivt denna gång.



Den trogna medhjälparen höll sig naturligtvis också framme. Hon hade vuxit något sen sist...

...och visade med besked hur man hanterar jobbiga paparazzis!



Mot däckbyte!

Dags att ta sig in till smålandet. Sommardäcken har legat och laddat hela vintern för detta. Jag skojar inte...

Make it a double

Fredagsmyset bestod av att gå runt och plocka i lägenheten! Det är inte utan att jag känner mig lite lurad... Tvätt och disk blev förvisso hanterad, men...nja, det känns ändå lite som ett nerköp.

Förövrigt har jag anmält mig till en ny kvällskurs till hösten. Den nya kursen är dubbelt så stor, så om jag får en plats på den kommer jag att kunna gnälla dubbelt så mycket! Helt i min linje. Jag skulle då inte gå miste om chansen till ett bra gnäll. Men med dubbelt så mycket kurs, borde det bli dubbelt så mycket belöningsshopping också.

Tillbaks

Tillbaka i spelet igen. Kom undan febern lindrigt denna gång. Insåg att det inte var något för mig helt enkelt.


A friend in need is a friend indeed

Hemma i säkerhet igen.

Jag tänkte att jag skulle ta bilen till kvällskursen för att spara tid. Det såg inte svårt ut på googlemaps. Jag skulle i princip bara sitta på baken och hålla i ratten tills jag kom till rätt avfart. Därefter skulle det "lösa sig självt" typ...
Jo, det hade väl varit helt okej om jag inte hade missat avfarten med tre ljusår!

"Gaaah, avfarten måste komma snart...jag måste vända...men vaf.."

Efter att ha insett att det antagligen inte skulle ge önskat resultat att börja lilleskutt-gråta inne i bilen körde jag in till kanten och ringde till min galosch i leran, Annafinest.

Jag: Uuuäääh!
Anna: Jag förstår. Följ bara mina instruktioner så löser det sig.

And it did! Jag hamnade rätt, skrev provet och tog mig hem igen.

Anna; I see cookies coming your way!

GDSGD

Nu är jag alltså sjuk igen. Tycker att jag har varit ovanligt mycket sjuk sen jag påbörjade mitt nuvarande jobb. Feber i tid och otid. Antagligen för att vi sitter i ett kontorslandskap där ganska många i personalen är småbarnsföräldrar och nyser på varandra. Borde jag inte utveckla någon form av überimunförsvar?

Efter att ha sovit ett dygn börjar jag dock tuffa till mig lite. Tänker att med lite alvedon kan jag nog ta mig in och skriva kapitelprovet ikväll. Dels för att det är skönt att få det ut världen. Om det går dåligt kan jag dessutom skylla på att jag var sjuk när jag skrev det. Och dels för att jag redan har planer på den efterföljande belöningsshoppingen om det går bra eller tröstshoppingen om det inte går bra.

Jag lär mig uppenbarligen inte.

Denna vecka ska det vara kapitelprov på kvällskursen igen. Jag ångrar djupt att jag anmälde mig till detta stolleprov, har ingen förståelse för att jag utsätter mig detta hemska, samtidigt som jag funderar på vilka kurser jag ska anmäla mig till till hösten.

På något sätt inser jag ju att det finns en direkt relation mellan att göra en anmälan och att få prestationsångest. Särskilt om man har studiemoral ala tonåring och hittar på diverse för att slippa göra läxan. (...jag MÅSTE nog lära mig att virka en blomma...jo, tjena!) Men trots denna insikt upprepar jag samma miss. Det är som att jag tror att mitt framtida jag kommer att vara disciplinerat och välanpassat.

Premiär!

Premiärinlägget på nya datorn...

 

Veckans söndagsutflykt är utbytt mot pysselsöndag. Av två anledningar.

1. Lathet

2. Vädret.

Vädret är faktiskt lite oroväckande. Dimman ligger tät och när som helst kan man bli jagad av tentakler. Bäst att hålla sig inne.

 

Ett högst relevant söndagspyssel är att fixa med nya datorn.

 

Det är mycket hon behöver veta. Var hon befinner sig, hur mycket klockan är samt en shitload med installation, uppdatering och omstart.

Jag har upptäckt att virkning är det ultimata komplementet. Ungefär ett varv hinns med lagom tills det är dags att okeja något.


En vecka senare

Om det ser ut som att jag inte har skrivit på bloggen på vecka, så beror det på att jag inte har skrivit på bloggen på vecka...

RSS 2.0