Lämna besked

Har varit på intervju för två LIA-platser nu och ska lämna besked denna vecka.

OJ

Idag har jag fått två halva lior. Det borde ju räknas som en tycker jag. Gruppuppgiften har inte kommit frammåt i dag heller. Känns som tre dagar well spent.

Bokade återigen en biljett för swebus. Funderar lite på att ringa till CSN och säga att de kan skicka pengarna direkt till swedbus och SJ istället för att ta omvägen via mig.

Ytterligare en givande dag.

Inledde morgonen med mitt LIA-sökande. Ringde lite rings utan att få tag i rätt personer och skickade ett nytt mail. Därefter var det dags för den älskade gruppuppgiften. Vi spenderade hela dagen utan komma det minsta längre än vad vi hade gjort igår. Bra, det betyder att vi har massa härligt grupparbetande kvar!

När jag kom hem skulle jag göra ett nytt försök att jaga den person jag hade terroriserat på morgonen. Han hann före... och gav mig nej. Ytterligare två nejn väntade på mig i min mail när jag öppnade den. Detta betyder att min syssla inte har tagits ifrån mig och jag fortfarande har detta att se fram emot resten av veckan. Lucky me!

En serie olycksaliga händelser

Det senaste dygnet har varit något besvärande. Det har varit krångel med nycklar, mobilladdare, bokningsnummer, bussar, banverket och kommunikation. Jag känner lite nu att jag har gjort mitt bidrag på den fronten och från och med nu kommer det att vara lite ordning på den här veckan.

Tentan är nu över men för att styra upp det hela har vår föreläsare delat ut en gruppuppgift som han förväntar sig att vi ska lösa. Jag har god lust att skippa det och söka LIA-plats på heltid, men det känns inte helt okej mot de anda i gruppen. Sketans samvete man ska behöva dras med.

Det är inte som ni tror!

Jag har inte övergett denna blogg! Det är mer så att den har fått stå tillbaka till förmån för jobbet, tentaplugget och lia-ångesten...

Alternativ

Har inte fått svar på mina LIA-ansökningar idag heller. Försökte trösta mig med chips, men det resulterade i illamående.

Jag känner att om det fortsätter såhär bådar det inte gott för att söka jobb heller. Funderar på att börja förbereda lite alternativa lösningar.

  1. Pausfågel på Sveriges Radio. Media är ju alltid trendigt.

  2. Tentavakt. Jag kan köpa en tuff liten kaffetermos med något coolt mönster, läsa massa böcker och kasta suddin på de som försöker snegla på grannen eller plocka fram mobilen. Jag kan även titta allvarligt på varje person som lämnar in sin tenta och säga "-När du väl har lämnat in så kan du inte ändra dig!"

  3. Norsk bolagstant. Mitt favoritalternativ! Bättre lön än i Sverige och eftersom jag inte är insatt kommer jag ändå bara ha en 50 % chans att fatta bra beslut vilket betyder att jag lika gärna kan sälja min röst till högstbjudande och tjäna ännu mer.

Använd kondom - det kan bli en ekonom!

Satt och kollade igenom min kamera när jag hittade detta foto från Berlins U-bana:

Dessa satt lite varstans och utgjorde en ganska massiv kampanj. I den lilla rutan i hörnet står det "gib aids keine chance" Det verkar alltså vara större fokus på det än på ekonomrisken, men jag tror att det är en mantel.


Frys

Känner mig lite frusen och gnällig men jag tänker vägra att bli sjuk. Jag har ingen lust med det helt enkelt.

Finnar och frulle

Lisa vaknade tidigt idag och bestämde sig för att ta tur med cykeln. När jag kom ut i köket hade hon dukat upp frukost med nyköpta frallor, miniyoghurtar, jucie och nybryggt kaffe. Sådana morgnar är det roligt att dela lägenhet!

Det var inte lika roligt att se sig spegeln då jag upptäckte en ny finne mitt i nyllet. Oförskämda nylle! Det kommer ångra sig när resten av mig blir berömt...

Söndagkväll

Jag förstår inte hur det gick till, men på något sätt blev det söndagskväll. Känner en blandad jag-har-inte-pluggat-ångest med en det-skiter-jag-i-attityd. Följde Lucky ganska tidigt till bussen och tänkte att jag skulle städa och plugga resten av dagen, kanske tvätta lite tvätt men nooooooo! Hela eftermiddagen har gått åt till slösurf och tv-tittande. Nästa vecka får det bli ändring! Situps morgon och kväll, plugga varje dag och äta nyttigt.

Shopping och mat

For till den stora sydsvenska staden med Lucky igår. Det otrevliga vädret inspirerade till lite höstshopping. En förvånansvärt lyckad runda med flera byten var blev det. Vi mötte upp Lisa som hade nys om den hittills bästa veggirestaurang jag har varit på Vi tryckte i oss så mycket mat att det tog oss en stund att få tillbaka förmågan att formulera fullständiga meningar. Helt klart värt ett besök!

Danskjävlar

Det som var tänkt att bli en utflykt med hela klassen och en välkomnande gest till de nya ettorna reducerades till att jag och fem tjejer från klassen satte oss på en färja. Eftersom vädret inte var det bästa var vi ganska lättade när vi nådde land på andra sidan. Vi hade bestämt att vi skulle hitta något ställe att äta på. Lite dyrare än i Sverige, men jag har en historia av att tacka nej till klassutflykter så jag ville gärna följa med på det här. Kravet var en pub som serverade mat och tog kort då ingen av oss hade några danska pengar.

När vi hade satt oss till rätta visade det sig att det inte fanns något vegetariskt varmrättsalternativ. Detta brukar aldrig vara något problem när man väl gör sin beställning. Övriga valde att beställa in spätta med pommes och lite sallad, så jag frågade om jag inte bara kunde få in en sådan tallrik men utan spättan. Detta var uppenbarligen en alldeles för hög grad av flexibilitet och gick inte att genomföra. Däremot kunde jag beställa en pommestallrik och en salladstallrik....
Två av tjejerna bröt upp lite tidigare och bad att få betala. Servitören svarade att det inte gick att dela upp notan.

Trots den danska gemytligheten hade vi trevligt tillsammans och jag faktiskt tänka mig att åka tillbaka. Ja, inte för något så avancerat som att äta mat, men kanske ta en öl. Hemresan var så vågig att det faktiskt känns som att jag fortfarande är kvar på färjan när jag sluter ögonen.

Det blir ingen utgång ikväll. Hämtade Lucky på stationen nyss och vi planerar att somna framför tvn!

Wanna go?

Som avslut på det här året planerar Lisa att åka till Indien. Nu har hon även frågat mig om jag vill följa med. Naturligtvis vill jag ut och åka, men det är som bekant inte gratis. Jag behöver ju trots allt inte bestämma mig riktigt än.

Struktur och sökande

Nu känns det som om jag börjar få lite koll på den här hösten.

Bestämt mig för att förnya mitt friskiskort. Lite tråkig träningsform, men eftersom ingen av mina veckor liknar varandra kommer jag att ha svårt att anpassa mig till de tider som de andra träningsalternativen erbjöd.

Lyckades få iväg ett mail till mina gymnasietjejer med förslag om datum för vår halvårsträff. Vi har nämligen insett att vi lider en enorm kompetensbrist på området spontansammankomster och har därför bestämt att vi träffas alla fyra en helg per termin vare sig vi vill eller inte. De senaste gångerna har varit så lyckade att jag bara utgår från att det kommer bli lyckat den här gången också.

Dessutom har jag precis börjat ta tag i ett av mina ångestområden. Nämligen att söka LIA-plats till hösten. Nog för att jag har positiva erfarenheter från min förra LIA men det är just det där själva sökandet jag inte gillar. Inför förra perioden var en prövning för så väl skolan som eleverna. Det visade sig nämligen att det inte var så många företag som var så där överdrivet villiga att hantera jobbiga studenter mitt i lågkonjunkturen. Föreläsningarna inleddes med att stämma av vilka företag som redan hade tackat nej och inte ville att fler personer skulle ringa. Jag var lättad när jag fick ett ja veckan innan det var dags att börja. Idag har jag alltså ringt ett samtal och mailat två mail. Det får anses som dagens insats.

Jag har dock ännu inte vågat läsa i min nya bok. Det känns som att det finns för många saker som skulle kunna gå fel.

  1. Den kanske inte alls är bra, jag blir besviken och hatar den

  2. Den kanske är jättebra, jag kan inte lägga ner den och försover mig resten av veckan

  3. Min språkkunskaper kanske har minimerats till den grad att jag måste införskaffa en babel fish för att fatta vad storyn handlar om överhuvudtaget.


Så gick det till

När hyresvärdarna för detta hus bestämde sig för att det nog var på tiden att skaffa sig en tvättmaskin till tvättstugan gick de först runt till varje försäljare för att undersöka varje möjlighet. När de därefter hittat den försäljare vars maskin tog längsta tänkbara tid på sig för att utföra ett vanligt standardprogram var det dags att sätta sig vid förhadlingsbordet.

"Vi är inte helt nöjda" klargjorde hyresvärdarna. "Har Ni ingen tvättmaskin som är ännu långsammare?"

"Åh, visst har jag det" svarade försäljaren med ett leende. "Jag har bara valt att inte låta den stå ute i butik, ty den har en tendens att skrämma bort kunder"

Hyresvärdarna såg på varandra. Inga ord behövde sägas, de visste det ändå.

"Vi tar den!"

To go

Eftersom det var inplanerat en sovmorgon idag vaknade jag av mig själv pigg och utvilad på morgonen. Detta händer aldrig när jag ska till campus i tid på morgonen. Trots oceaner av tid märker jag nu att jag måste se till att öka tempot om jag ska hinna till min eftermiddagsföreläsning.

Go go go!

Studiedagar

Så var den här. Och försvann igen. Studiedagen då jag skulle hinna med allt det där som jag hade skrivit på min lista att jag skulle hinna med. Jag antar att ni redan har listat ut att det inte var så det gick till. Egentligen har jag mycket att plugga = lägenheten är nystädad.
Skolan verkar nu ha intagit en ny attityd. Ut med introduktionstrams - in med korvstoppning. Igår gick vi igenom fyra sorters distributionskanaler som såg nästan exakt likadana ut. Om någon hade kommit in i rummet då och frågat mig vad vi pratade om hade jag svarat "-Ja, det undrar jag också"

Jag försökte sitta och läsa i kursboken. Fick ta hjälp av en linjal för att komma ihåg vilken rad jag läste på. För att få lite mer ordning gjorde jag upp spelregler för mig själv. Som att gömma datorn under sängen och bestämma att den inte fick plockas fram förrän jag hade läst ett visst antal sidor då slösurf är ett hot. Jag väntade även med att gå och lösa ut min nya bok tills precis innan postombudet skulle stänga för dagen. Det tog mig lite tid att våga öppna paketet när jag väl hade hämtat ut det. En oro att de någonstans på vägen skulle ha blivit fel satte sig emellan som en liten spärr. Helt i onödan kom det att visa sig. Rätt bok till rätt adress, sådant händer hela tiden.

Nu ligger kursboken och nya boken bredvid varandra på skivbordet. De drar till sig min uppmärksamhet och talar till mitt samvete. Jag lägger dem båda åt sidan. Det blir slösurf ikväll.

RSS 2.0