oj...

Så har jag inte bara haft den sista tentan utan även den sista föreläsningen. Efteråt samlade jag så mycket kraft jag kunde och sa upp den södra lägenheten. Kämpar nu med att hitta ett fokus för att få ihop en packning innan jag ger mig ner till bussen...



Tentor och kajaler

Då var utbildningen sista salstenta skriven! Nu är det bara att invänta resultatet. Eftermiddagsföreläsningen har jag inget minne av eftersom jag satt och ältade tentan nonstop. "Hur kunde jag skriva så?" och "Varför tänkte jag inte på det?" tog betydligt större del av min uppmärksamhet än att det råkade stå en föreläsare och snackade om någonting.

När jag kom hem väntade en trevlig länk på mig. Annafinest har bloggat om en kajal som jag köpte med mig från Indien. Man ser på bilden att förpackningen är lite naggad men annars verkar den ha överlevt resan bra (till skillnad från lite annat stuff som kom hem i... mindre bra skick) Med detta i ryggsäcken tänker jag från och med nu skriva med "Asienkorre" i mitt CV.

Håll tillgodo

Flitens lampa

 

Såhär kvällen innan tentan har jag tankar om att jag skulle ha satt tentapluggandet före filmkvällen igår. Eller att jag skulle ha börjat i tid för att slippa panikplugga nu. Det har även förekommit antydningar om att pluggandet skulle prioriteras framför bloggen. Jag förstår inte vad som menas.

 

Tentaångest - cuz I'm worth it!


Dream on

Jag drömmer mycket om nätterna. Tur att jag är vaken på dagtid så jag får vila upp mig lite. Vissa drömmar är mer återkommande än andra. Till exempel vampyrdrömmar. Detta skulle kunna förklaras med den senare tidens intesifiering (true blood och co) men de började faktiskt tidigare än så.

I dessa drömmar är det jag som är vampyren och man skulle kunna tro att detta ger mig ett visst övertag men icke! Istället är det nära till soluppgången och fullt av träflisor överallt. Efter att ha hållit sig frånvarande kom vampyralteregot tillbaka härom natten. Denna gång hade jag råkat äta vitlök... Av misstag liksom! Det kliade i mina fangs och likt en hundvalp försökte jag bita lite i det som fanns närmast. Trots att jag borde sakna puls visste jag vitlöken nu var på väg ut kroppen för att ge mig vampyrmotsvarigheten till en allergisk reaktion.

War es alles Gelogen was man mir versprach?

Puh!

Det visade sig att jag hade tagit diagramuppgiften wääääy to seriöst! Ingen fara på den fronten. Men jag tycker ändå att jag har gjort mig förtjänt av en belöning så kvällen kommer att vigas åt choklad och vattenpipa.

Veckoplanering

Jaha, nu sitter jag här med kaffe, måsten, och katter. Denna vecka kommer i sanning att bli intressant. Imorgon ska jag ha sex fungerande diagram att lämna in, på torsdag ska jag skriva en tenta och på fredag ska jag presentera en projektplan. 

Även den sociala kalendern bjuder på happenings.
Efter tentan blir det ut med klassen på torsdag, sedan ska jag byta stad på fredag för att ta emot besök av mina lovely gymnasiebästisar under helgen. Och någonstans under denna vecka ska Lisa och jag hinna få tid för varandra då jag kommer att befinna mig på annan ort under LIAperioden.

Söka det perfekta sommarjobbet samt skaffa en frisyr får vänta tills nästa vecka...

Firande

Helgen bjöd på flera trevligheter. Lucky kom ner på fredagen efter jobbet och vi firade att vi nu har hållit ihop i sju år. Vi har inte bara en specifik dag som vi räknar från utan även ett klockslag. Tidigare år har vi gett oss ut på restauranger och liknande, men den här gången föredrog vi tv-soffan.

På lördagen firade vi igen, men av en annan anledning. Lisas föräldrar stod för en födelsedagsmiddag i Lisas ära. Komplett med tårta och allt!

Idag råkar det då vara söndag och jag har en hel del att ta tag i vilket som vanligt har resulterat i slösurf. Men jag ska skärpa mig...snart

Finfrämmat

Trasigheten verkar hålla i sig. Då jag hade hittat en annan jacka som får duga så länge, gick istället min väska sönder. Intresset för att införskaffa en ny är ungefär likvärdigt med intresset för att skaffa en jacka så jag tänker hålla mig till ryggan resten av terminen.

Med min trasiga väska i famnen gick jag ner till stationen för att hämta Nancy och Karin som hade bestämt sig för att göra visit. Jag slängde upp min kamera i nyllet på dem mest för att bevisa att även mina (inte bara Lisas) kompisar kommer på besök. Trots den begränsade tiden hann vi med cafe', antikvariat, inspektion av lägenhet och katter, flams samt lösningar på lite världsproblem.

ne...

TRIPPELFUCK! Dragkedjan på min vinterjacka har gett med sig. Jag har ingen som helst lust med det. Faktum är att jag nu har tänkt över detta scenario och jag tackar nej till det helt enkelt.
Av två huvudanledningar.

Ett:jag gillar min jacka och vill ha kvar den.
Två: jag känner inte alls för att hosta upp pengar till en ny jacka.

Behåll fokus

Det verkar som om det finns oknytt i bloggen. Igår när jag skulle ta mig in och skriva det där superinlägget som skulle göra mig rik och berömd möttes jag återigen av error.

Jag insåg att detta nog innebar att jag fick stanna på min utbildning. Trots att vi skulle börja senare lyckades jag försova mig. Mycket tack vare att Les Mjau levde rullan halva natten. Jag var lite orolig att grannarna skulle knacka på och klaga men de verkade hålla ut.
Skoldagen började bra med återlämning av tentor från förra kursen (resultat över förväntan), men därefter blev det föreläsning och nya inlämningsuppgifter. Jag antar att jag får spela med så länge, tills jag har blivit rik och berömd...



Änglar och Kaffe

Idag är det föreläsningsfri måndag, vilket i min värld är en extra söndag. Dagens uppgift är att dricka kaffe och förflytta mig till Skåne. En lagom avacerad start efter helgen tycker jag. 

Lördagkvällen inleddes med förfest hos Ville Vonka och Annafinest. Smink, frisyrer samt invasionsplaner av Norge innan vi gav oss ut i kylan. Jag funderar på att montera in små värmeslingor i alla mina skor och ytterkläder. Den vita snön såg romantisk ut så länge jag fick vara inomhus, men väl ute insåg jag att det rörde sig om blankis och frysande.

Hade dock återfått värmen när jag vaknade på "morgonen"  Tidigare har jag ju påstått att "sånna där spinoff-serier inte är något för mig"  Detta får nog stå tillbaka då Lucky och jag nu har sett igenom säsong två av Angel.  Ingenting vi pratar högt om eftersom vi båda är alldeles för vuxna för att lägga söndagen på något sådant...

Hur som helst så tyckte jag att inledningen av första säsongen var lite tunn men att den blev bättre och bättre allteftersom och säsongsavslutningen helt klart var en höjdpunkt. Den andra säsongen verkade göra det hela omvänt; börja starkt men tappa mot slutet. De sista avsnitten var inte särskilt bra, ingen upptrappning för säsongsavslutningen och jag var på vippen att bli missnöjd när de räddade de sista sekunderna av sista avsnittet med att min favorit Willow tittar in i kameran med allvarliga minen. Therefore måste jag nu även se säsong tre när tillfälle bjuds!

Tyvärr måste jag även gå i skolan och söka jobb vilket stör mig i mitt viktiga serietittande, men det ska tydligen vara så säger de som vet.


Even Steven

Jag tror att antalet försvunna pryttlar i livet är konstant. Idag hittade jag den försvunna delen till kamerabatteri-laddaren. Detta borde ha gjort mig glad, men på något sätt kan jag inte låta bli att oroa mig för vad som ska försvinna istället. För att hålla uppe balansen liksom..

Early morning

Tidigt ringde klockan idag. Inget snooze, direkt i mysbrallan och smyga ut i köket. Där väntade det skulle bli Lisas födelsedagsfrulle. Jag hade fuskat genom att förbereda tårtbotten kvällen innan. Blev lite förnärmad av att kakjäveln hade spruckit under natten men lappade ihop det hela med fyllning och havregrädde. Hade även förväntat mig att de frysta jordgubbarna skulle ha tinat under natten men möttes av en isboll. Hittade dock några som var okej.

Lisa som hade stränga order på att spela yrvaken och förvånad satt klarvaken och väntade i sin säng när tårta ljus och kaffe tillslut var samordnat. Congrats Sister!

3 av 3

Så äntligen fick jag och Lisa vår revange på alla som såg Avatar på bio under tiden vi var i Indien. Till vår stora glädje hade vi en förståsigpåare med oss i publiken som minsann kunde tala om för oss vad det var vi hade sett. Det var nämligen jättesynd om honom som hade varit på bio! Och inte blev det bättre av att två jobbiga brudar började fnissa åt honom när han till eftertexten reste sig upp och sa: "Öh, den får typ 3 av typ 3 miljoner!"

Fix it!

Det senaste har jag inte kunnat komma in på min blogg. Möttes istället av error, men efter att ha skrivit till kundtjänst att DU kan va error så verkar det numera fungera. Tackar, tackar!

Igår avslutades terminens första kurs. Tyvärr hade jag utnyttjat efter-tenta-belöningsshoppingen redan förra veckan så jag fick nöja mig med lite choklad...

Så idag är den lediga dagen mellan kurserna när jag ska fixa allt

  • Städa lägenheten
  • Handla
  • Förbereda inför nya kursen
  • Fixa inför nästa lia
  • Skaffa ett roligt, givande och högavlönat sommarjobb
  • Hitta på något hilarious till Lisas födelsedag på fredag

Jag har börjat lite smått med att dammsuga mitt fram. Katterna blev oääändligt förolämpade och klagade högljutt.

Belöningar

En positiv sak med att plugga (bortsett från möjligheten att det kan leda till ett jobb jag inte hatar)är att det är lätt att applicera fenomenet belöningsshoppa. Bra att ha när jag vill köpa någonting som inte skulle ha varit riktigt försvarbart annars. När man lever på studiemedel och inte riktigt vet hur det kommer vara med försörjningen efter avslutad utbildning i vår kan de flesta inköp ifrågasättas.

Efter två powerpoints bestämde jag att den första var värd ett nytt schampo och den andra ett nytt balsam. Knattrade in på Body Shop och brydde mig inte ens om att läsa prislappen innan jag drog kortet. Expediten måste ha känt av min oro och försäkrade mig om att det var dryga produkter som skulle räcka länge. Undrar om det går att gå tillbaka med en tom flaska och klaga på att den utlovade drygheten inte höll i sig?

Ny månad

Jag gillar månadsskiften. Ivrigt kollar jag upp mitt horoskop den första varje månad för att se vad ska ske de närmaste veckorna. Om spådomen faller mig i smaken suger jag i mig informationen, tittar mot stjärnorna och försöker känna efter någon kosmisk samhörighet. Skulle det däremot stå någonting jag inte uppskattar är jag lika snabb på att avfärda det hela och hävda att jag ändå aldrig har trott på "sånt där trams". Jag stänger ner fönstret och spelar oberörd. Men man vet ju aldrig...

Nåväl, denna månad fick jag tipset att det inte skadar att lägga mer lite krut på planeringen. Det kändes helt okej. Jag menar planera kan jag ju gärna göra. Det låter inte alls lika jobbigt som att faktiskt behöva göra något.
Februaris stjärnor anser även att jag inte behöver lägga alla ägg i en korg. Det känns också betryggande även om det skulle ha varit till stor hjälp att få reda på vilka ägg och vilken korg det syftas på.

En annan fördel med Februari månad är att en viss Superruth fyller år. Med tanke på hur bra jag tycker om Ruth pratar vi pinsamt sällan. Ibland föregås samtalet av flertalet sms då vi "bokar tid" för att ringa.  Idag testade jag dock metoden jag ringer upp och ser om hon svarar. Det gjorde hon naturligtvis inte, men då hon ringde upp mig lite senare så får jag nog ändå anse försöket som lyckat. Grattis på födelsedagen Ruth!


RSS 2.0