Nyårsblogg

Nyårsafton är som bekant ledig dag. Då kan man sova länge, äta frukost i omgångar, dricka kaffe och knapra på överbliven pepparkaka sen julbaket...

Måste erkänna att det känns skönt att det inte blir något åka iväg denna helg. Kommer åka in till några kompisar ikväll men that's it! Inget åka småland på hal is.

Istället blir det planerande för det nya året som gäller. Jag filar på lite nyårslöften. Leva sunt och bli snäll känns lite töntigt, men jag skulle vilja bli bättre på att hålla kontakt med de människor som jag är dålig på att höra av mig till. Kanske göra upp ett litet schema för detta? Eller är det förolämpande att ringa till någon och säga "Hejsan! ditt namn står på mitt nyårs-schema idag. Talk to me !"
Jag får fundera lite runt detta...

Orättvist

Bloggen har tagit jullov. Själv är jag uppenbarligen tillbaka på jobbet. Orättvist var ordet sa bull...

Nästa gång...

Var av okänd anledning inne och skulle handla julklappar ikväll. Till nästa jul ska jag påbörja julklappshoppingen i typ mars...

Puh...

Måndag avklarad. Bortsett från "Åh, yff,yff nu är det det långt till helg" är måndagarna värst på jobbet.
Containers verkar liksom leva ett eget liv och hitta på dumheter under helgen. Som att isa fast eller snöa in någonstans. Eller att inte bli lastade på sina tåg trots att jag specifikt instruerat dem om det.

 

Men frukta icke! Det finns julkaffe i köket...


Söndagsångest

Med risk för att framstå som ännu gnälligare än vanligt... Jag har haft söndagsångest sen ungefär kl 14 i fredags. Vissa indikationer finns på att det kommer tuff vecka.

Det skulle inte förvåna mig om Gunde Svan skulle dyka upp bakom mig och ropa:
"-Skynda, skynda! Sjunde nyckeln nu!"

Datorfix

Jag har ångest inför min egen dator. Vet att jag borde fixa med den men orkar liksom inte ens på on. (hur lat får bli innan det blir olagligt?) Brukar sno Luckys dator med förevändningen "men jag ska bara..."

Nåväl idag tog jag tag i att knyckla över lite stuff till den externa hårddisken. En stor insats om jag får säga det själv!

Lördagmorgon

Lördag morgon och Herr och Fru Mysbralla äter tomtegröt och tänder det fjärde ljuset.

Jag överlevde både torsdagen och fredagen på jobbet men förvandlades därefter till ett litet gnäll. Annafinest ryckte in och handlade mat, lagade mat och ställde även upp som moraliskt support i bilen efter att jag dumt nog ställt Lucky frågan:
"Men hur ska du komma hem från glöggfesten egentligen?"

Konversationen i den insnöade bilen var dock oroväckande...

"-Ser du vart vägen tog vägen?"
"-Nej...men kör du i den här hittepåfilen så kollar jag efter landmärken"


Dagens projekt ska bli att införskaffa julklappar. Det känns tryggt. Antagligen ingen annan som har tänkt detsamma...


Frisk igen

Eller.. nja. Frisk kanske var att överdriva. Men jag har antagligen slutat smitta och kan numera hålla mig vaken flera timmar i sträck.

Det verkar även nu som att mitt kontrakt blir förlängt med två månader. Bidrag till såväl egot som plånboken.


Feber.

Har varit hemma och febrat hela dagen idag. Tycker ganska synd om mig själv...

Luciapyssel

Gårdagen bestod av luciapyssel

Detta kan ses mot en bakgrund av att jag inte har ägnat mig åt pepparkaksbak på flera år. Troligen blev jag så traumatiserad av den omgång Sara och jag gav oss på året efter gymnasiet.

 

På den tiden hade vi väldigt ont om pengar och punk blev en tacksam stil att anamma. Vi köpte deg för pengar från pantburkar och använde en tomflaska som kavel. Vi hade köpt oss några cider som glatt drack till bakandet, spelade diverse tufft på cd-spelaren och var nog ganska nöjda som jag minns det.Tyvärr åt vi även ganska mycket deg. Kombination söt cider och pepparkaksdeg kom snart att göra sig påmind. Faktum är att jag än idag mår lite illa bara av att tänka på det...

 

Årets insats blev därför lite vuxnare. Pantpengarna gick till välgörenhet. Riktig kavel och riktiga pepparkaksmått användes, det mesta av degen blev faktiskt till pepparkakor och det hela avlöpte i nyktert tillstånd.


Flytt

Dagens insats har varit att flytta på Kicki och Snibbe



Jag såg till att Kickis havregryn fick en bra placering. Havregryn är allvarliga saker


Utöver den obligatoriska flyttpizzan belönades jag med choklad, kaffe och whiskey. Fair enuff!

What a difference a veggiburger makes!

Kristin före veggiburgare:



Kristin efter veggiburgare:



Mera gnäll

Japp, ungefär som på bilden nedan känner jag mig:

 

Har jobbat på som en gnu, men känner ändå att jag ligger steget efter.


Första julkortet mottaget.

Jag är inte så mycket för att pyssla med julkort längre. Tyckte det var ganska roligt när jag var yngre men sen har det liksom runnit ut i sanden.

Igår hittade jag dock ett julkort som gladde mig. En länk hade dimpt ner i min inbox. Där väntade ett färgglatt digitalt julkort från Indien som spelade musik och önskade fred på jorden.

 

För ett år sedan var jag på besök i en rättvisemärkt tvålfabrik. Det var massa fjäsk för mig den dagen. Jag blev runtvisad i hela produktionen. Personalen svarade på alla möjliga och omöjliga frågor. Jag fick fota hur mycket jag ville och jag blev bjuden på middag

 

 

Nu ett år senare så kom de alltså ihåg detta och skickade länken. Jag funderar lite på vad jag ska skicka tillbaka. Ett kort på den svenska snön? En dalahäst? Nått får jag allt se till att skicka iväg...


Vänskap och utekväll

Som vanligt är jag lite dålig på det här med att ha kameran redo, men ett kort lyckades jag faktiskt innan gårdagens utgång. Kvällen spenderades i sällskap med denna dam som jag inte träffat på länge:



2002 anlände Kajsa och jag av olika anledningar till en ny stad. Vi hade bara träffats ett fåtal gånger innan vi beslutade att flytta ihop. Hon sökte boende, jag hade fått tag i en lite för stor lägenhet. Saken var simpel.

Under en intensiv tid delade vi allt. Vi lånade varandras kläder, åt budgetkost, festade, färgade håret, läste Nemi, drack chaithe och målade naglarna svarta.

När Kajsa sedan fick ett förstahandskontrakt fortsatte vi ändå att umgås. Det var inte så långt mellan lägenheterna och det gick ju bra att sova över.

Men sedan började vi på något sätt bli alltmer upptagna. Vi lärde känna andra människor från olika bekantskapskretsar, skaffade pojkvänner och den tid vi hade skulle delas på allt fler. I ett virrvarr av resor, utbildningar och jobb umgicks vi allt mer sällan.

Ändå är det inte det som är poängen. Poängen är att vi ändå har med jämna mellanrum tagit den där fikan, eller ölen, eller den där rundan på stan. Det har aldrig varit något krav på att vi MÅSTE ses och det har heller inte varit konstigt att träffas för det var för länge sen vi sågs. Vi uppdaterar varandra om vad som är nytt i våra liv, minns våra gemensamma minnen från tiden som nyinflyttade.

Som denna lördagskväll. Snack i soffan, piffande och fixande, toppat av en klubbkväll. Oh the joy!



Att gå till handling

Jag har försökt undvika mitt hem i två dagar nu. Men trots min tough love är den oförskämda lyan fortfarande ostädad!

Nå, nu är Lucky på jobbet, jag har precis svept en kaffe och kavlat upp ärmarna.

It's on, lya!


(ska bara slösurfa lite först...)

Är det inte lön snart?


Gnäll!

Ytterligare än dag av frysande och kämpande... För varje dag klär jag mig varmare, men det verkar inte fungera. Fick en räkning som ska betalas några dagar innan nästa lön och insåg att coop hade sålt slut på adventskalendrar.

Ska det fortsätta såhär så får jag nog döpa om bloggen gnäll.nu

Kaffet är kallt, bullarna är slut och toaletterna är upptagna

RSS 2.0