Hmpf

Ja, det verkar ju uppenbarligen fungera. Men vad knas det blir med rubrik och text? Mycket besvärligt allting...

Testar Nu ska tydligen mobilbloggandet v...

Testar Nu ska tydligen mobilbloggandet vara igång enligt supporten. Men jag är skeptisk...


Outfit och jordgetingar

Vi är numera officiellt motarbetade. Det ihållande regnet hade äntligen minskat ner till fnyk* Eftersom fnyk is good enuff gav vi oss ut på gården för att fixa diverse fix som behövde fixas. Vi började rota i allmän bråte som vi hade fått i uppdrag att avlägsna. Efter bara några minuters rotande rotade vi fram ett jordgetingbo. Invånarna i detta bo blev mycket upprörda. Med viss rätt kan jag tycka. Jag skulle inte heller bli glad om det kom en jätte och förstörde i mitt bo.

Här nedan följer en världspremiär. Bloggens första "dagens outfit" bedrift

Dagens outfit



Stövlar:
Upphittade hos mina föräldrar. Vetifasen var de kommer ifrån, men eftersom de fortfarande håller kan de inte vara hur gamla som helst. Probably from the 90s.

Fuljeans:
Från tidigt 2000-tal. Bekväma och slitstarka.

Jacka:
Inhandlad för en femma på second hand. Motstår regn och vind förvånansvärt bra.

Väst:
Lånad av Luckys pappa. Tuff men aningen otymplig. (Västen alltså)

Handskar:
Priceless. Det går inte att fixa fix utan handskar.

Känsliga läsare har besparats kepsen. Men för den som vågar finns det en ocensurerad version i min mobil...


* Fnyk = småländsk term för en fin form av duggregn. Kan lätt förväxlas med en hög luftfuktighet

Playtime

Ytterligare en dag med regn och 14 grader. Lite variation är det ändå. Idag blåser det också.

Lucky och jag är förvisade till lekbordet. Kanterna av detta bord vittnar om tidigare lek.

Idag har vi inga kritor att måla på bordet med, men vi har redskap för andra typer av lek.

För Nanniefive

 

...och Lucky Love

 


Skördat!

Efter en hel dags regnande lättade vädret ändå så pass att vi vågade oss ut för att prommenera lite. Det visade sig att det fanns en uppenbar fördel med detta väder.

 

Glädjen över dessa skogskatter var stor vill jag lova. Lucky började påstå dumheter som att jag skulle ha passerat gränsen för nöjd och övergått till självgod. Men det är ju självklart så att han bara är är avundsjuk för att det var jag som fick syn på dem.

Svensk sommar

Nu börjar känslan av äkta svensk sommar att infinna sig.

14 grader och regn.

Snarlik den svenska julen som brukar bjuda på 4 grader och regn.

 

Favoritaktiviteten är dock densamma.


Med datorn i sängen

Lucky Love och jag har tagit oss ut i skogen. Här finns flugor, myggor och ett pojkrum med 80tals-sängkläder.
Jag har sett till att ställa krav. Både dator och internet ska med! Nu ligger jag i sängen och klamrar mig fast vid laptopen som en digital snuttefilt. Lucky ligger bredvid mig och läser om sin tonårslitteratur. Han påstår att det är ett substitut för att han glömde sin bok hemma, men man kan inte så noga veta.

Att ha slöjddagis (nattis) i lägenheten.

Inför kommande medeltidsvecka kan det vara viktigt att förbereda sig.

Eller.. ja, för de som ska åka iallafall. Själv ska jag nämligen stanna i staden och äta onyttigt hela veckan.

Men även för sådana som stannar hemma var förberedelserna ändå trevliga. Lucky, Magnus och Tobbe tassade runt bland tyger och planerade tältplatser medan Annafinest och jag drack jucie och lekte med våra garnnystan. Inga oanständiga skämt eller pinsamma ordvitsar förekom på hela kvällen.


Hösten är säkrad.

För att slippa bli anklagad för att vara en sådan där som skulle vara ute i sista minuten har jag nu sett till att förbereda mig inför hösten. Med ett helt gäng av nya dvdsar i min ägo kommer det inte att gå någon som helst nöd på mig inte.

Naturligtvis är det nya inköpet inte något försök att återknyta till mitt gymnasieself, utan allmänbildande respektingivande och lovvärt på alla sätt och vis.

Things we do for love..

Ska komma en kompis över ikväll så jag tog på mig jacka och skor och gick iväg för att köpa en påse chips. Lucky följde med eftersom "datorn var dum"

"-Hon kanske inte gillar chips. Bäst att vi köper frukt också"

"- Hon kanske blir hungrig, vi måste nog köpa ett paket veggiburgare"

"-Tänk om hon blir glassugen?"

När vi kom ut ur butiken funderade jag på om vi inte borde ha köpt en påse gnufflor också. För hennes skull naturligtvis.

Semesterbilder

Kollade igenom mina semesterbilder. Inser att jag nog kommer att bli tvungen att anställa en fotograf till nästa resa. Kameran är full med bilder på husväggar. Som i och för sig var coola på plats men väl hemma känns det som samma bild all over. Motiv två är utsikter. Eftersom vi klättrade upp på diverse höjder och blev jätteimponerade knäppte vi loss bäst vi kunde. Inte lika imponerande att se i kameran efteråt. Sämst blev de kort där jag försökte få vykortsliknande bilder på örnar som gled fram genom de österrikiska alptopparna. Det resulterade i grådass med en mörk siluett där man kan gissa sig till en fågel i kanten...

Faktum är att ett av de bästa korten togs med mobilen, efter lite ölande i en östtysk dorf.


Tillbaka från luffen

Från tjeckiska Plzen anammade vi "tuten unt kören" så gott det gick. Till skillnad från vägen ner var minimalt med umbau och ingen stau att tala om. Det blev bara ett stopp i Tyskland istället för två som vi hade tänkt först.

Hemma i lägenheten hade alla växterna överlevt tack vare den lojala växtvakten. Tyvärr väntade även räkningar och annat bjäfs på oss. Som om det inte vore tillräckligt dyrt att vara iväg på luff. Efter bensin, boende och parkeringshus blir det nog nudlar och bönor ett tag.

Duscha i sin egen dusch och sova i sin egen säng var roligt några timmar men nu tycker jag det är tråkigt i lägenheten och tänker ge mig ner på stan.

Här stannar inte jag!


Czech it out

Efter Munchen blev det mycket riktigt en dorf. En dorf called Austria... Det visade sig att aven Osterrike har saval borgar som slott man kan klattra upp i.

Med hyrfirmans undantagstillstand har vi nu tagit oss upp i Tjeckien. Vi har numera ingen som helst forstaelse for mannsikor som handlar i Ullared nar man kan handla i Plzen. 

Tyvarr tickar minuterna pa var dator.. Auf wiedertjafs i nasta dorf

Nannie pa lüffen - del 2

Vi lyckas samaningom att lämna landet. Danmark välkomnade oss med ösregn sa vi satte plattan i botten och drog där igenom.

Planen var att atererövra Lübäck, men efter nagra cocktails kom vi liksom av oss och promenrade bland vattendrag och dockhus tyska villor tillbaka till hotellet.

Via autobahn kämpade vi oss ner till Eisennach. Mittare i Tyskland kan man inte komma. Till Luckys stora förtjusning tog vi oss upp i Wartburgen och kollade läget. Tyvärr kan jag inte lägga upp bilder här, men hall ut sa kommer det senare.  (ni missar inte sa mkt, jag är en ganska kackig fotograf)

Med hjälp av gpsen som numera gar under namnen viktigpettern eller besserwissern har vi nu kört ner till München. Dock upptäckte vi att den lider av konstant tidsoptimism. Efter diverse umbau och stau kom vi fram trötta och fula.
München verkar vara lite dyrare än vad vi hade tänkt oss, sa planen är att göra lite stad här idag och sedan gömma oss i nagon liten dorf eller liknande över natten.

Auf wiedertjafs!

Nannie på luffen

Vi kom iväg trots allt. Med bilen fullproppad tog vi oss söder ut.

Eftersom vi tidigare missat Lisas inflyttningsfest passade vi på att göra ett besök där. Min ex-roomie lotsade oss genom thaimat och folköl till regnet överföll oss och vi kröp upp i soffan framför planet terror.

Idag vaknar vi till ett regnvått Malmö och börjar smida planer. Dagens projekt är att lämna landet. Besvikelsen över att vi får stryka större delen av listan på länder vi hade tänkt oss sitter fortfarande i men börjar lägga sig lite.

Tur att vi inte är sådana där människor med framförhållning som hade bokat boende och annat. Det hade kunnat bli besvärligt.

Over n out - Scream n shout!

Nannie inför luffen - del 2

BESVIKEN!!!


Visste väl att det var för bra för att vara sant. Trots att Lucky hade avslöjat våra planer för telefonsupporten vid bokningen väntade ett bakslag när bilen skulle hämtas ut.

Vid bokningstillfället blev vi försäkrade om att vi utan extra kostnad kunde ta bilen utomlands. Inga problem. HEEELA Europa skulle ligga vidöppet för våra fötter. "-Fair enuff", svarade L och gjorde sin bokning.

Idag visade sig att det finns olika definitioner för vad som menas med hela Europa. När jag var liten fick jag lära mig att gränsen går vid Uralbergen och att den ryska tillhörigheten är öppen för diskussion.

Telefonnisses definition av hela Europa verkar kort och gott vara Västeuropa. Obildade lilla ägg!

Jag antar att vi ändå ska vara tacksamma för att uthyrningsdamen satte stopp för detta nu och inte när vi stod med pajjad bil mitt i ingenstans.

Trippelfuck också...

Nannie inför luffen

De kommande två veckorna kommer jag och Lucky att dra på luff. Vi har vägrat att planera gett fingret åt ruttplanering och hånskrattat åt väderleksrapporterna.

Tills nu. Kvällen innan.
Vardagrummsgolvet är förvandlat till en allmän packyta, en guidbok är inhandlad och växtvakt är fixad. Eftersom planerna ännu inte är klara är det lite svårare att packa. Detta problem fanns inte inför Indienresan på samma sätt. Där gällde 50-50 packningen. Halva väskan med magmedeciner och andra halvan med toapapper. Visum och pass i handbagaget...

Nu gäller andra regler. Ska jag packa allt jag vill? Man vet aldrig vad resan kan erbjuda och vad man skulle vilja ha med sig då.. Men tänk om allt jag äger och har blir stulet? Då skulle en minipackning ha suttit fint! Jag tänker mig att jag packar lite nödvändigheter ikväll och panikpackar resten imorgon på morgonen.

 


Tidigare i veckan..

Träffade min guddotter tidigare i veckan. Hon har nu gått ifrån att kunna göra skillnad på personer till att agera därefter. Följaktligen har hon blivit väldigt mammig och man duger tydligen inte längre. Inte så konstigt egentligen. Jag menar; varför nöjja sig med gudmorsan när man kan få the real deal? Men jag som hade köpt Starwarstischa och allt... När L fick syn på tischan blev han så avundsjuk att jag blev tvungen att köpa en till HONOM också. Hör och häpna, de är dyrare i fullsize.

Bomullstyg: 3,50
Tryck : 35 000

Men jag är inte bitter!


Loma!

Nu påbörjar Lucky Love sin semester.


Vilket firas med bubbel från systemets tillfälliga sommarsortiment!  Yäy!!

Grattis!

Tillbaka i storstaden efter besöket i Smålandet. Ett himla farande fram och tillbaka nu.

Denna gång fanns det en mycket bra anledning. Firande av farmors 80-årsdag.

Födelsedagsbarn, rosor och tårtor!

 

Men trots att farmor var jubelaren fanns det andra som helt klart aspirerade på att stjäla showen...

 

(Gammel)Farmor verkar dock inte misstycka.

 

Grattis på 80-årdagen Farmor!


Tåg och ICA

Befinner mig nu i Smålandet. Tyckte jättesynd om mig själv för att jag inte fick något uttag på tåget och fick klara mig utan datorn då min batteritid är ett skämt. Kanske inte så mycket för att det skulle vara outhärdligt att åka tåg, utan för att jag burit med mig datorn i ONÖDAN!

Mamma hämtade mig vid stationen och vi åkte för att handla mat på tom mage. Det lokala ICA kommer behöva tid för att återhämta sig..

Självbehärskning

Titta...fötter som sticker ut!!!

 

 

Med en självbehärskning värdig en zenmästare blir dessa fötter smygfotade istället för kittlade... for now!


Helgens bravader

Helgens bravader bestod av klippor och brudpar

 

Vittnen

 

och fotografer

 

Stort grattis till Mr and Mrs Karlsson!


RSS 2.0